Competentiegrens definitief verhoogd

Toegevoegd op 29 jun 2011 | Toegevoegd in  Civiel recht, Consumentenrecht, Incasso, Procesrecht |

Verhoging kantongrens definitief

Bij Koninklijk besluit van 27 juni 2011 is bepaald dat bepaalde onderdelen van de Evaluatiewet modernisering rechterlijke organisatie per 1 juli 2011 in werking zullen treden. Daarmee is definitief geworden dat de competentiegrens van de kantonrechter zal worden verhoogd tot euro 25.000,- (thans nog eur 5.000,-) en komt er een einde aan een jarenlang debat of de grens moest worden opgehoogd, hoe hoog dat dan zou moeten zijn en wanneer dat zou moeten gebeuren. Voor het MKB is dit goed nieuws, een dure advocaat zal niet langer in veel gevallen meer noodzakelijk zijn. Uiteraard staan onze juristen klaar om vanaf 1 juli uw handelsgeschillen met een belang van 25.000 euro of minder te behartigen.

Competentiegrens kantonrechter

Inmiddels is de verhoging van de kantongrens definitief. Uw vordering tot en met € 25.000 kunnen wij dan ook zonder meer in behandeling nemen onder zeer aantrekkelijke voorwaarden. Vraag naar een offerte of indien sprake is van een reguliere incasso kunt u uw vordering hier indienen.