Internetrecht

Internetrecht

Internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar voor het internet gelden soms wel afwijkende regels en het recht ontwikkelt zich ook nog eens in een snel tempo. Kennis van de achterliggende techniek(en) is mede noodzakelijk voor een goed begrip en om deskundig te kunnen adviseren. Enkele onderwerpen waar wij behulpzaam kunnen zijn:

  • Een geschil met uw hosting provider. Mag een provider bijvoorbeeld zonder uw toestemming content van uw website verwijderen op verzoek van een ander?
  • Domeinnamen. U bezit een domeinnaam die u al enige jaren heeft, een bedrijf maakt opeens aanspraak op deze domeinnaam op basis van het handelsnaamrecht. Kan dit?
  • E-Commerce. U heeft als ondernemer de gewoonte om absoluut geen producten retour te nemen die door consumenten op internet zijn gekocht. Mag dit wel?
  • Auteursrecht. Een tekst die u heeft geschreven komt u tegen op internet en is zonder toestemming overgenomen. Wat kunt u doen?

Uw zaak vrijblijvend voorleggen

Wij helpen u met concreet en deskundig advies voor uw situatie, neem geheel vrijblijvend contact met ons op om uw vraag of situatie voor te leggen. Wij bekijken graag voor u of uw zaak kans van slagen heeft.